TRAFIKALT GRUNNKURS

Før du kan starte med kjøretimer eller øvelseskjøre til moped, lett motorsykkel eller bil, må du gjennomføre trafikalt grunnkurs. Når du har fullført kurset, får du tilsendt et bevis fra Statens vegvesen som gir deg rett til å øvelseskjøre. Beviset kan også hentes digitalt på din side hos Statens vegvesen. LINK DIN SIDE

Kurset inneholder følgende tema:

10 timer

- Trafikkopplæringen

- Trafikk og førerrollen

- Mennesket i trafikken og samhandling

- Trafikkopplæring, øvelseskjøring og kjøreerfaring

4 timer

- Plikter ved trafikkuhell og førstehjelp

- Tiltak ved trafikkulykke

3 timer

- Trafikant i mørket (mørkekjøring)

Er du over 25 år, må du kun delta på førstehjelp- og mørkekjøringskurset (3 + 4 timer).

Mørkekjøring kan gjennomføres etter førerprøven dersom det er i tidsrommet 16. mars - 31. oktober.

DU ER ALLTID VELKOMMEN TIL OSS.

kursrom

Bestille kurs:

Trafikalt Grunnkurs:

Trafikalt grunnkurs er et obligatorisk teoretisk kurs som alle under 25 år må gjennomføre før man kan begynne å øvelseskjøre enten privat eller med en trafikkskole.

 

Hensikten med trafikalt grunnkurs er blant annet å skape en bevissthet rundt risikoen som er knyttet til å ferdes i trafikken. Det skal bidra til at eleven får en grunnleggende forståelse for hva det vil si å være fører av et kjøretøy samt hva førerdyktighet innebærer. Samtidig vil man få et godt grunnlag for å kunne øvelseskjøre i trafikken.

 

Mørkekjøringsdemostrasjon er en del av trafikalt grunnkurs som gjennomføres i perioden 1. november til 15. mars. Du skal lære om kjøring og ferdsel i mørket og forstå hvordan trafikkulykker i mørket kan unngås ved riktig lysbruk og adferd ellers ved kjøring, parkering og nødstopp. Her er det ikke elevene selv som kjører, men en trafikklærer.

 

Er du over 25 år, må du kun delta på førstehjelp- og mørkekjøringskurset.

Vi har i utgangspunkt trafikalt grunnkurs en gang i måneden, men oftere ved behov. Mange hører fra venner at dette kurset er et kjedelig kurs, men vi legger stor prestisje i å fylle kursene våre med humor, godt humør og god stemning. Dette for å gjøre kurset så interessant, lærerikt og gøy som mulig for våre elever.

 

Som én av få trafikkskoler i regionen, inviterer vi foreldre eller ledsagere til å delta på den delen av trafikalt grunnkurs som omhandler øvelseskjøring og mengdetrening.

PRISER

KONTAKT

Kontoret har åpent mandag til fredag 09.00-16.00

Adresse

Evjenvegen 92A

9024 Tomasjord

SEND DIN HENVENDELSE

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please enter a valid phone number.
Please type your message.